Sölden vernieuwd de Giggijochbahn

Een rit naar de hemel noemt men een tochtje met de nieuwe Giggijoch gondellift in Sölden. In slecht 7 maanden wordt er een logistieke prestatie van wereld formaat neergezet. De officiële opening van de nieuwe Giggijoch in Sölden is op 25 november 2016

De nieuwe Giggijochbahn van Sölden wordt gezien als de meest krachtige één-kabel baan van de wereld. Het vervoer van zo’n kabel is uiteraard een heel avontuur aangezien de kabel maar liefst honderd ton weegt. De kabel wordt op de plaats van bestemming door mensen handen in elkaar gedraait. Dit noemen we Seilspleissen. De 2 uiteinden worden door elkaar heen gewikkeld. In het geval van de Gigijochbahn stonden er zelfs 22 man over een lengte van 76 meter de kabel door elkaar heen te “weven”

Giggijoch solden Seilspleissen in Solden  giggijochbahn

Met de bouw van deze 10 persoonsgondel kunnen er 4500 mensen per uur worden vervoerd. Zowel het dal- als het bergstation worden erg modern en zijn van alle gemakken voorzien. De oude lift had een capaciteit van 2500 personen per uur.. Doordat deze lift de steeds groeiende bezoekersaantallen niet meer aankon moest het vervangen worden. Ook is er een wereldrecord verbroken met deze nieuwe Gigijochbahn. De nieuwe gondel heeft namelijk de hoogste capaciteit voor een omloopgondel.

De oude gondel is nog te jong om op de sloop terecht te komen. De oude giggijoch zal daarom de oude Ochsengartenbahn in het skigebied Hochoetz vervangen.