Kirchberg

Dorp

Groepsreis wintersport Kirchberg

Kirchberg ligt in Tirol en is een populaire bestemming voor Nederlanders. Het ligt samen met Kitzbühel midden in het skigebied Kitzbüheler Alpen. Kirchberg is meer het feestdorp waar het om gezelligheid draait, waar Kitzbuhel meer gericht is op luxe. Kirchberg is dan ook ingericht op deze feesten en gezelligheid met vele kroegen, bars en restaurants. Met name de Nederlanders weten de weg naar deze bestemming goed te vinden.

Je vindt er dan ook veel après ski kroegen die zich op Nederlanders richten. Zo heb je er de Eisbar, der Tiroler en de Londen Pub. In elk van deze kroegen komen wekelijke après-ski toppers zoals Wolter Kroes, Peter Beense en Dries Roelvink langs. Dat hoeft niet de smaak van iedereen te zijn, maar het betekent wel 100% feestgarantie! Verder vind je veel restaurants met zowel de typische Oostenrijkse keuken als internationale keukens. Ook vind je er vele kleinere snackbars en eetcafés.

Er zijn een aantal accommodaties, die dichtbij de pistes liggen, waar je skiënd terug kunt komen. De meeste accommodaties liggen echter in het centrum, waardoor je altijd per skibus van en naar het skigebied toe moet. Deze bussen rijden vaak, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Wanneer je geen zin hebt in een skibus, kun je altijd één van de vele taxi’s pakken die er rond rijden.

 

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Kirchberg

Gebied

Groepsreis wintersport Kitzbüheler Alpen

Kirchberg ligt aan het skigebied Kitzbüheler Alpen, dat zich uitstrekt over 173 km pistes. Het is afgelopen jaren sterk gemoderniseerd om de wachttijden te verminderen en het confort te verhogen. Hier zijn ze goed in geslaagd. Wij vinden het gebied iets minder geschikt voor snowboarders, omdat er veel paden zijn. Er zijn echter ook fantastisch mooie afdalingen, zoals de rode 32, overgaand in de blauwe 31. Ook de blauwe 26, die je vaak eind van de dag pakt terug naar het dal, is heerlijk. Je skiet dan zo naar Kirchberg toe en je après-ski begint dan op de weg naar beneden. Allereerst een drankje bij Schneebar Oberkaser en dan bijna beneden nog even langs bij Schnee Mugl Bar, waarna je nog èèn klein heuveltje af moet voordat je beneden bent.

Beroemd en berucht is de Hahnenkamm. Dit is de berg die tegen Kitzbühel aanligt en waar jaarlijks de Hahnenkamm rennen gehouden wordt op de Streif piste. Dit is een internationale wedstrijd met een hoog celebrity gehalte en misschien wel werelds bekenste ski-afdaling. De reden hiervan is onder andere de muizenval, die in de race verwerkt zit. Dit is een natuurlijke glooing in de berg, waar de skiërs met bijna 140 km per uur overheen denderen. Probeer deze piste zelf ook een keer en je verbazing zal groot zijn, dat zij hier vol gas overheen gaan én durven.

Foto´s

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Kirchberg ligt op 920 km rijden van Utrecht met een reistijd van ongeveer 8 uur. Het ligt ten Zuid Oosten van München. Hier kan het in drukke vakantieweken goed vast staan, dus houdt hier rekening mee bij het plannen van jullie reis.

Indien je wilt vliegen, kun je kiezen uit Salzburg of Innsbruck. Beide vliegvelden liggen op ruim een uur rijden van Kirchberg. Er zijn voldoende transfer bedrijven die deze ritten organiseren. Uiteraard regelt Purplesnow dit graag voor jullie.

Ook kun je Kirchberg goed bereiken per trein. Er worden speciaal treinen ingezet, die je zowel overdag, als ’s nachts, naar de Oostenrijkse Alpen vervoeren.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

 

 

PS Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Veel van de bekende après-ski kroegen bevinden zich in het dorp. Wil je de après-ski echter al op de piste beginnen, neem dan de blauwe 26 piste. Je komt dan eerst langs de Schneebar Oberkaser en vervolgens langs de Schnee Mugl Bar, waarna je nog èèn klein heuveltje af moet voordat je beneden bent.

Ps tip 2

Ben je een kilometervreter, neem dan de All Star Card skipas, die je toegang biedt tot ruim 1000 km piste. Zo kun je bijvoorbeeld skiën in het Wilder kaiser brixental, dat je kunt bereiken via de Ki-West gondellift.

Ps tip 3

Voor de gevorderde skiër: pak skiroute 56 naar Aschau. Het is er heerlijk rustig en super uitdagend. Klein nadeel is dat je altijd met de skibus terug moet naar Kirchberg. Je kan dit echter ook als voordeel uitleggen, want daarom is het zo rustig op deze piste.

Extra tip: Doe deze afdaling kort voor lunchtijd, zodat je kunt lunchen in Aschau. Er zit bij de bushalte een klein pittoresk restaurantje, waar je heerlijk in de zon kunt genieten van bijvoorbeeld een Tiroler Gröstl (een typisch Oostenrijks gerecht). Een radler op het einde van de dag smaakt hier ook trouwens prima!