Kleinarl

Dorp

Groepsreis wintersport Kleinarl

Het dorp Kleinarl ligt op 1014 meter, wat redelijk hoog is voor Oostenrijkse dorpen. Het dorp is daarom ook vrij sneeuwzeker, wat natuurlijk bijdraagt aan een goed wintersportgevoel, wanneer je een wit besneeuwd dorp binnen komt rijden. Het is daarom ook erg populair bij families en door de mooie jeugdherbergen ook zeer geschikt voor scholen. Het dorp is klein en straalt rust uit. Je hebt er de standaard voorzieningen zoals een supermarkt, een bakker, een aantal restaurants, een kroegje en een VVV-kantoor.

Ondanks dat het dorp rust uitstraalt, kan je hier natuurlijk wel een drankje doen na het skiën beneden aan de piste. Het is geen bruisende après-ski, maar perfect voor families, die graag de skidag af willen sluiten met een drankje in de zon. Dit kan zowel bij de Zirbenhof als bij de Schirmstüberl, die beide onder aan de lift zitten.

 

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Kleinarl

Gebied

Groepsreis wintersport Flachauwinkl-Kleinarl

Kleinarl is onderdeel van het skigebied Sportwelt Amadé, wat met 760 km piste het grootste skigebied van Oostenrijk is. Toen wij voor het eerst in Kleinarl kwamen viel ons direct de mooie ligging tussen de bergen op. Kleinarl is verbonden aan Flauchau Winkl en heeft 40 km piste. Het is een bij uitstek een gebied voor families en scholen. Het is erg overzichtelijk en het heeft veel brede blauwe pistes. Bijzonder aan dit gebied is, dat het een extreem groot funpark heeft. Het mooie is echter dat de dit funpark goed gescheiden blijft van de blauwe pistes, zodat freestylers en skiklasjes elkaar niet in de weg skiën. Doordat dit gebied niet zo bekend is bij het grote publiek is het hier ook in het hoogseizoen, meestal niet zo druk.

Vanuit Kleinarl kun je de bus pakken naar Wagrain, die regelmatig rijdt. Met een reistijd van 10 minuten heb je zo toegang tot een groter gedeelte van het Sportwelt Amadé gebied. Zo kun je vanuit Wagrain bijvoorbeeld naar Flachau en Alpendorf skiën en boarden. Als je naar Flachauwinkl skiet kan je met een regelmatige, korte bus verbinding in het skigebied van Zauchensee komen.

Funpark: Absolute Park & the Stash

Deze berg is het freestyle centrum van Oostenrijk. In de winter van 2015-2016 is er hier een nieuwe Super pipe met een grootte van 160 meter gebouwd. Het absolut Park is met een lengte van 1,5 km een van de grootste van Oostenrijk. Ook is het Burton de Stash park een pareltje. 40 Hindernissen zijn hier aangepast aan het omliggende terrein. Wanneer je zelf niet door het park gaat, is het alsnog de moeite waard om er een kijkje te nemen. Het is fantastisch om de freestylers door de lucht te zien zweven.

Foto´s

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Kleinarl ligt op 998 km van Utrecht, wat met een reistijd van bijna 9 uur goed te rijden is. Het ligt recht onder Salzburg, waardoor het net iets verder rijden is dan andere gebieden in Oostenrijk die wij aanbieden.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een reis per vliegtuig, trein of bus, dan regelen wij dit graag voor jullie. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Indien je wilt vliegen is alleen het vliegveld van Salzburg in de buurt. Dit ligt op een uur rijden. Er zijn meerdere transfer bedrijven die het vervoer van Salzburg naar Kleinarl kunnen faciliteren. Natuurlijk kunnen wij dit ook voor jullie regelen.

Per trein is Kleinarl minder goed te bereiken. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in St. Johann in Pongau.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

Ps Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Wanneer je de piste K3 pakt, is het leuk om deze in 1 keer door te pakken naar het dorp Kleinarl. De benen zullen aardig vollopen, maar het is echt een prachtige lange aaneengesloten piste.

Ps tip 2

Gezinnen met kinderen moeten een keer het “Sun” house bezoeken. Hier wordt er leuk vermaak voor kinderen georganiseerd.

Ps tip 3

Voor de “freestyle” snowboarder is een bezoek aan “Absolut park” en aan “de Stash” een must. Persoonlijk vind ik (Sander) ” de Stash” erg gaaf als het gesneeuwd heeft. De natuurlijke elementen van dit park bestaan uit sneeuw en hout. Hier zijn mooie off-piste mogelijkheden.

Ps tip 4

Wanneer je gaat après-skiën is het leuk om halverwege de piste te beginnen bij de Galler. Vervolgens kun je onder bij de lift naar de Zirbenhof en de Schirmstüberl.