Rauris

Dorp

Groepsreis wintersport Rauris

Rauris is ontstaan als gouddelvers plaatsje en sinds 1886 wordt er hier aan skisport gedaan. In 1951 werd de eerste sleeplift hier geplaatst die je 380 meter omhoog bracht. Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste bron van inkosten. De hoofdstraat is ongeveer 1 km lang en slingert zich door dit authentieke Oostenrijkse plaatsje, hier vind je een aantal winkels, cafés en een supermarkt. Rauris is uitermate geschikt voor families die hier ook vaak terug komen. Er is een constante busverbinding vanuit het dorp naar de skilift. Op een half uur rijden liggen de skigebieden van Zell am See/ Kaprun en Gastein.

Dichtbij Rauris ligt het Seidwinkltal, waar je goed kunt langlaufen. Veel langlaufers hebben zich tot doel gesteld om de top van de Hohe Sonnblick te halen, waar het hoogste weerstation van Europa zich bevindt. Tevens kun je hier goed sneeuwschoenwandelen, hier worden 2 keer per week tochten voor georganiseerd. Bij het VVV-kantoor is hier meer informatie over te verkrijgen.

In Rauris kan je zowel overdag als ’s avonds rodelen. Elke maandag en donderdag is er een verlichte piste van 2 km lengte geopend van 19:00-20:30. Hiervoor moet je een aparte pas kopen. Daarnaast kan je overdags met je normale skipas gebruik maken van de rodelpiste. Andere leuke activiteiten tijdens je groepsreis wintersport in Rauris zijn de romantische fakkeltocht of de spectaculaire arrensleetocht. De fakkeltocht wordt wekelijks georganiseerd en de arrensleetocht is op aanvraag. Wij regelen dit graag voor jullie.

 

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Rauris

Gebied

Groepsreis wintersport Rauris

Rauris ligt op 950 meter in een doodlopend dal, waardoor het er relatief rustig is. Het gebied is niet groot, maar heeft een bepaalde charme. De comfortabele Gipfelbahn brengt je snel naar 2175 meter boven de zeespiegel en dat is voor Oostenrijkse begrippen hoog. Doordat een groot aantal pistes op noordoosten hellingen liggen, kan dat voor mooie “tiefsnee” zorgen. Of je nu vergevorderd bent of een beginner, het Raurisertal heeft voor ieder wat wils. Het is er rustig, overzichtelijk en iedereen kan op zijn eigen niveau skiën. Daarom is het ook zo populair bij families en schoolgroepen. Gezellige hutjes en bars nodigen je uit om even te stoppen. De après-ski is niet zo uitgebreid, maar onderaan de lift heb je toch een aantal leuke tentjes.

In Rauris wordt er momenteel veel gedaan om het skigebied te moderniseren. Zo zijn ze druk bezig met een nieuwe 10-persoons gondellift die de Waldarm sleepliften moet vervangen. De planning is dat deze voor de winter van 2016-2017 in gebruik gaat.

Foto's

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Rauris ligt op 1014 km van Utrecht, waar je ongeveer 9 uur over doet zonder stops. De snelste route is om kort onder Salzburg door te rijden via de A10.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een reis per vliegtuig, trein of bus, dan regelen wij dit graag voor jullie. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Wanneer je met het vliegtuig wilt, moet je op Salzburg vliegen. Vanaf Salzburg is het nog ruim een uur met de taxi of via een transfer. Zowel Transavia en Easyjet vliegen vanuit Nederland op Salzburg.

Met de trein is Rauris lastig te bereiken. Het kan wel, maar we raden dit niet aan omdat je vaak moet overstappen.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

PS Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Wanneer je een leuke activiteit buiten het skiën wilt doen, dan is rodelen een optie. Dit kan de hele week overdag en ’s avonds op maandag en donderdag van 19:00 tot 20:30 uur. Je kunt bij het dalstation van de Kreuzboden-lift de slee huren. Het startpunt van de rodelbaan is bij Kreuzboden bergrestaurant op 1230 meter. Vanaf hier kan je 2,5 km rodelen.