Saalbach – Hinterglemm

Dorp

Groepsreis wintersport Saalbach - Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm zijn 2 verschillende dorpen, die al jarenlang in één adem genoemd worden. Enerzijds omdat het de naam is van de gemeente, anderzijds omdat zij de basis vormen voor het populaire skigebied “Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn”. Als je het dal binnen rijdt, kom je eerst langs Saalbach en 4 kilometer verder vind je Hinterglemm bijna aan het einde van het dal. Saalbach en Hinterglemm liggen beide net boven de 1000 meter grens.

Saalbach heeft een klein centrum met een supermarkt, 2 bakkers en meerdere goede restaurants. Echt bekend in Saalbach zijn de après-ski gelegenheden zoals Bauer’s Schi-Alm en de Hinterhag Alm. Met name de Hinterhag Alm is een bijzondere ervaring, wanneer de hartjes door de lucht heen vliegen, als een mysterieuze vrouw live begint te zingen. Plezierig aan Saalbach is ook dat het centrum autovrij is, wat veel rust en gezelligheid brengt.

Het centrum van Hinterglemm is eveneens autovrij en biedt thuis aan veel kroegen, restaurants, winkels, een supermarkt en meerdere bakkers. Het is iets groter en ook iets meer high class dan Saalbach. De bekendste après-ski kroeg van Hinterglemm en misschien wel van heel Oostenrijk is de Goaßstall. Deze geitenstal, waar achter dikke glazen ook echt geiten lopen, is ook al eens uitgeroepen tot beste après-ski tent van Europa.

De meeste accommodaties hebben een gunstige ligging t.o.v. de pistes, waardoor je bijna altijd tot aan je accommodatie kunt skiën. Wanneer dit niet mogelijk, is er een constante busverbinding door het hele dal, zodat je altijd goed naar je accommodatie terug kan komen. Wanneer je na het skiën wilt genieten van een welverdiende borrel, dan zijn er voldoende taxi’s om je veilig thuis te brengen.

 

Doe hier je aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Saalbach – Hinterglemm

Gebied

Groepsreis wintersport Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Saalbach – Hinterglemm – Leogang- Fieberbrunn is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Sinds 2019 is daar ook nog eens de samenwerking met Zell am See – Kaprun bij gekomen. Hierdoor is je skipas altijd geldig voor ruim 400 km piste. Het grootste gedeelte van Zell am See (Schmittenhohe) is bereikbaar via de nieuwe gondellift in Viehhofen. Het is goed mogelijk om skiënd vanuit Saalbach naar Zell am See te gaan. Voor de terugweg ben je (voorlopig) nog aangewezen op een skibus die je snel en efficient vanuit Viehoffen naar Saalbach brengt. Een extra toegevoegde waarde is de toevoeging van de gletsjer van Kaprun (Kitzsteinhorn) waardoor je nu echt een garantie hebt op goede sneeuw. Deze gletsjer niet skiend te bereiken. Hier moet je met de auto naar toe en dat duurt circa 45 minuten vanuit Saalbach.

Het “basis” skigebied bestaat uit de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn en heeft 270 km piste. De plaatsen Saalbach en Hinterglemm liggen in hetzelfde dal; aan de andere kant van de berg liggen Leogang en Fieberbrunn. In de winter van 2015/2016 is Fieberbrunn aan dit skigebied gekoppeld. Door deze toevoeging is dit nu het grootst aaneengekoppelde gebied van Oostenrijk.

De naam van het skigebied is officieel ‘Skicircus Saalbach Hinterglemm leogang Fieberbrunn’. De naam skicircus komt door de ligging van de pistes t.o.v. van Saalbach en Hinterglemm. Je kan hier namelijk een heel mooi rondje om heen skiën. Na de toevoeging van Fieberbrunn is de nieuwe slogan “Home of lässig”. Vrij vertaald staat dit voor: je thuis voelen met gezelligheid en gemak.

Door de hoge ligging van Saalbach en Hinterglemm (1003 meter) kan je bijna altijd tot in het dal skiën. Omdat het zo’n uitgestrekt gebied is en de liften erg modern zijn, is het nooit erg druk bij de liften. Naast dat het skigebied veel kilometers piste heeft, is het ook een gebied met veel afwisseling waardoor het voor iedereen geschikt is. Als beginnende skiër kan je hier een mooie tocht maken over de brede blauwe paden op de zuidhelling. Voor de gevorderde skiër is een rondje maken om Saalbach en Hinterglemm of een dagje naar Leogang of Fieberbrunn zeker een aanrader. Off-piste mogelijkheden zijn er voldoende. Bijvoorbeeld tussen de Spieleckkogel en de Hasenauer köpfl waar je prachtige witte velden hebt als het gesneeuwd heeft.

Wil je iets anders dan skien of snowboarden? Dit gebied heeft meer dan voldoende mogelijkheden voor bijvoorbeeld wandelaars en langlaufers. Menige wandelroute staat aangegeven op het piste plan, maar we raden aan om langs het VVV-kantoor te gaan. Daar kan men je informeren over de wandelroutes die open zijn. Tevens hebben zij een uitgebreide wandelkaart.  Als je een dagje wilt langlaufen, kun je naar het einde van het dal, waar tussen Hinterglemm en Lengau goed geprepareerde loipes zijn.

 

Foto's

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Saalbach-Hinterglemm ligt op 970 km van Utrecht en op ongeveer 9 uur rijden. Dit is wel optimistisch, maar zeker haalbaar. Zowel via Kufstein, als via Salzburg/Inzell is het goed aan te rijden. Wij raden aan om de afslag bij Inzell te nemen. Let er wel op dat je via Inzell Duitsland gaat en niet via Inzell Oostenrijk. Deze route is vaak rustig en je hebt geen Autobahnvignet nodig, omdat je niet op een grote weg komt. Als je door het plaatsje Inzell rijdt,is het nog een uur naar Saalbach. Check kort voor München even wat de beste optie is. Je kunt de keuze af laten hangen van de drukte op deze routes.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een reis per vliegtuig, trein of bus, dan regelen wij dit graag voor jullie. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Wanneer je wilt vliegen is Salzburg de beste optie. Vanuit verschillende steden in Nederland kun je hier regelmatig naar toe vliegen. Vanaf de luchthaven is het nog ruim een uur rijden naar Saalbach-Hinterglemm. Er zijn veel transfer bedrijven die dit organiseren. Uiteraard kan Purplesnow je hierin adviseren. Wij kunnen je een totale reis aanbieden inclusief vliegreis en transfer naar uw accommodatie.

Als je per trein naar Saalbach-Hinterglemm wilt, dan is Zell am See het dichtstbijzijnde treinstation. Vanuit hier kun je per transfer of taxi naar Saalbach – Hinterglemm.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

 

 

PS Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Maak een après-skitoer:  In de ronde parasolbar bij de Panorama-alm kan het heel gezellig zijn, dus daar begin je met je eerste drankje. Daarna ski je door naar de Hinterhag Alm, waar de après-ski rond 16.00 uur begint. Na de après-ski moet je nog wel een stukje naar beneden skiën en dan kom je uit bij Bauers-Schi-Alm, daar gaat de aprèski dan weer verder, mits je hier niet te laat aankomt. Een tip in Ps tip 1: ga na de après ski (ongeveer tussen 19:00 en 20:00 uur) eens buiten gaan zitten bij de Hinterhag Alm.

Ps tip 2

In Hinterglemm vind je één van ’s werelds bekendste après ski tenten: de goaßstall (geitenstal). Deze ligt naast de pistes 32a en 33a en we raden aan hier een keer een drankje te doen. Het après-skipaleis van de Nederlandse “lawine boy’s” is meestal vanaf 18.00 uur open en gaat door tot in de late uurtjes.

Ps tip 3

Onze persoonlijke favoriet voor een “koffie” pauze op de piste: de Pferreralm (ligt aan de blauwe 32a) . Daar heeft men een traditionele menukaart en een fantastische ligging. De jägertee hier is een aanrader. Deze is echt sterk!

Ps tip 4

Ga lekker eten bij de Thurneralm (ligt aan de blauwe 56). Dit is een erg gezellige blokhut, waar je buiten heerlijk in de zon kan zitten. Een persoonlijke tip van Sander: Grillpfandl “Thurneralm” (gebakken rundvlees, varkensvlees, kalkoen, frites, groenten, gegrilde tomaten met kaas en kruidenboter). Heerlijk.

Ps tip 5

Pak ’s morgens de Zwölferkogel afdaling met z’n allen. Hier heb je een blauwe, rode en zwarte afdaling naast elkaar; zo kan iedereen op zijn eigen niveau naar beneden.