Maria Alm

Dorp

Groepsreis wintersport Maria Alm

Maria Alm ligt op een hele mooi locatie aan de voet van het Steinerne Meer. Dit is een bergmassief op de grens met Duitsland. Het dorp ligt een beetje afzijdig van de hoofdweg en ademt rust uit en is ruim van opzet. Het plaatsje is zeer geschikt voor wintersportgroepen die echt voor het skiën gaan en après-ski minder belangrijk vinden, al kan je bij de Aberg wel een gezellige middag hebben.

Je kunt vanuit het centrum van het dorp direct te skipiste op, waardoor je vaak op loopafstand van de lift bent. Wel zijn er goede sneeuwcondities nodig om naar het grotere gedeelde van het gebied te kunnen skiën. Er is een korte busverbinding tussen Maria Alm en de gondel bij Aberg.

Tegen het centrum aan beginnen de langlauf loipes die zich uitstrekken over 20 kilometer rondom Maria Alm. In een wonderbaarlijke omgeving slingeren de langlaufloipes langs het riviertje de Krallerbach. De combinatie van rust, natuur en inspanning zijn ingrediënten voor een leuk dagje uit.

In het dorp vind je alles wat je van een typisch Oostenrijks dorpje mag verwachten: een supermarkt, een bakker, een kroeg, een aantal skiwinkels en een VVV-kantoor. Voor een bruisende en knallende après-ski moet je hier niet naar toe gaan, maar er zijn meerdere gezellige après ski tenten waar je een welverdiend borreltje kan nuttigen. Bijvoorbeeld onderaan de piste bij Aberg of aan het begin van de hoofdweg door Maria Alm in de “Bachwirt”.

 

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Maria Alm

Gebied

Groepsreis wintersport Hochkönig

Maria Alm is onderdeel van het Sportwelt Amadé-gebied,dat met 760 km en 25 skiresorts het grootste skigebied van Oostenrijk is. Het is echter niet aaneengesloten, waardoor je met de auto naar andere gebieden moet rijden. Er zijn geen skibusverbindingen met de rest van het skigebied Sportwelt Amadé. Het is ongeveer 45 minuten rijden naar St. johann in Pongau en 1 uur naar Flachau.

Het skigebied Hochkönig is echter wel zo groot, dat je in onze ogen niet naar andere gebieden in Sportwelt Amadé hoeft. Want wat een leuk en mooi gebied is dit! De pistes zijn heerlijk breed en de natuur is wonderschoon. Je skiet vaak tussen de bomen, er zijn leuke paden en het skigebied is voor Oostenrijkse begrippen groot (120km).  Dit gebied is erg mooi van opzet en het is hier vaak rustig op de pistes. De koningstour brengt je langs de 4 bergen van dit skigebied, waar je je kunt laten fotograferen op één van de houten tronen, die je hier op de mooiste plekjes vindt.

Voor beginners is er in het centrum van Maria Alm een hartstikke leuk en goed gebied. Dit is echter vrij klein, maar heeft een oefenweide, mooie blauwe en rode pistes en op de top heb je een heerlijk eethutje, de “Natrunhutte”. Je kunt vanuit dit gebiedje het grote Hochkonig gebied bereiken, mits er voldoende sneeuw ligt. De rode 9 piste verbindt Maria Alm namelijk met de rest van het gebied. Deze piste is bij slechte sneeuwcondities niet altijd open. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Maria Alm de skibus naar de Aberg lift te nemen. Deze bus rijdt door het hele dorp en brengt je in 5 à 10 minuten naar de Aberg lift.

 

Foto's

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Maria Alm ligt op 950 km van Utrecht en op ongeveer 8,5  uur rijden. Dit is wel optimistisch, maar zeker haalbaar. Zowel via Kufstein als via Salzburg/Inzell is het goed aan te rijden. Onze voorkeur is om afslag Inzell te nemen. Let er wel op dat je via Inzell Duitsland gaat en niet via Inzell Oostenrijk. Deze route is vaak rustig en je hebt geen Autobahnvignet nodig, omdat je niet op een grote weg komt. Als je door het plaatsje Inzell rijdt, is het nog een uur naar Maria Alm. Check kort voor München even wat de beste optie is. Dit kunt de keuze af laten hangen van de drukte op deze routes.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een reis per vliegtuig, trein of bus, dan regelen wij dit graag voor jullie. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Wanneer je wilt vliegen is Salzburg de beste optie. Vanuit verschillende steden in Nederland kun je hier regelmatig naar toe vliegen. Vanaf de luchthaven is het nog 1 uur rijden naar Maria Alm. Er zijn veel transfer bedrijven die dit organiseren. Uiteraard kan Purplesnow je hierin adviseren.

Indien je met de trein wilt reizen kun je naar Saalfelden per trein, waarna je een bus / taxi naar Maria Alm kunt pakken.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

 

Ps Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Ga je het Hochkönig gebied in en je bent een ervaren skiër, probeer dan de skiroute nummer 17. Heerlijk afgelegen en daardoor lekker rustig en vaak nog wel ergens een stukje onaangetaste sneeuw te vinden. Als beloning voor het volbrengen van deze piste moet je zeker een drankje / hapje doen in de Grießbachhutte. Dit is echt een typisch klein restaurantje waar het niet om de massa, maar om de kwaliteit en gezelligheid draait. Je hebt hier een prachtig uitzicht en het gebakken ei met spek is ons zeer goed bevallen!

Ps tip 2

Misschien nog wel meer dan in andere gebieden: begin hier vroeg! Het gevoel dat je krijgt als je hier als eerste de brede geprepareerde pistes af stuift, is mij (Marco) nog steeds bijgebleven.

Ps tip 3

Wil je een dagje iets anders doen dan skiën of snowboarden, dan heb je in Maria Alm leuke alternatieven. Als je voorbij de Dorfjet-lift in het centrum loopt, kom je al gauw bij het langlaufgebied in dit plaatsje. Je hebt hier ongeveer 20 km aan langlaufpaden, waaronder prachtige stukken langs een beek. Daarnaast heb je hier ook goede wandelmogelijkheden en kan je hier rodelen en ijsstokschieten. Met name dit laatste is een typische Oostenrijkse sport.

 Ps tip 4

Ondanks dat Maria Alm onderdeel uitmaakt van het Ski Amadé zijn het eigenlijk andere gebieden, die geen onderdeel van het Ski Amade zijn, die dichter in de buurt liggen. Op 15 minuten rijden vind je Leogang, wat je toegang geeft tot het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met 270 km piste absoluut een aanrader om een dagje te proberen. Ook het skigebied van Zell am See ligt op goede rij-afstand (20 minuten). Je hebt hier wel een Salzburger skipas voor hebben.