Dorp

Groepsreis wintersport Söll-Wilder Kaiser

Söll is één van de belangrijkste ski-vakantie dorpen van de regio Ski Welt Wilder Kaiser. Het is gelegen onder de kegelvormige Hohe Salve piek, op 1829 meter hoogte in het skigebied.

Het dorp, met nog origineel beschilderde huizen, heeft een autovrij centrum. Het is een gezellig dorp met de mooie Pfarrkirche (kerk) in het centrum. Alle voorzieningen die je nodig hebt vind je in en rond het centrum. Er zijn verschillende gezellige aprés-ski tenten zoals de Moonlightbar, de Red Horse bar en de Salvenstadl, vaak met live muziek.

Net buiten het dorp ligt de skilift Söll-Hochsöll. Dit zijn gondels die je naar de Hohe Salve (1829 meter) brengt. De skibus, die regelmatig rijdt, brengt je met 5 minuten naar deze lift.

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Söll

 

 

Gebied

Groepsreis wintersport Söll-Wilder Kaiser

Dit skigebied is met zijn 280 km piste één van de grootste van Oostenrijk. In dit gedeelte van Oostenrijk zijn de de bergen niet ruw of steil maar glooiend. Veel pistes in dit gebied zijn daarom ook blauw en rood. Vanaf de top van de Höhe Salve waar trouwens ook een kerk staat lopen wat lastiger afdalingen. Door de vele noordafdalingen blijft de sneeuw hier lang goed.

In de avond wordt de Höhe Salve mooi verlicht en kan je tot middernacht nog skiën of rodelen. Dit gebied heeft ook mooie wandelpaden

Andere plaatsen in dit skigebied zijn Itter, Scheffau, Ellmau, Brixen en Hopfgarten. In 2008/2009 is er een nieuwe lift geopend dat Brixen met Westendorf verbind.

Foto's

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Söll ligt op 896 km van Utrecht en op ongeveer 8 uur rijden. Dit is wel optimistisch, maar zeker haalbaar. Bij Kufstein ga je de grens over en dan ben je er al bijna.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een reis per vliegtuig, trein of bus, dan regelen wij dit graag voor jullie. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Wanneer je wilt vliegen is Munchen de beste optie. Innsbruck ligt dichterbij Söll maar de vluchten naar innsbruck zijn vaak duurder en gaan minder vaak dan vluchten naar Munchen. Vanuit verschillende steden in Nederland kun je hier regelmatig naar toe vliegen. Vanaf de luchthaven is het nog 2 uur rijden naar Söll.  Er zijn veel transfer bedrijven die dit organiseren. Uiteraard kan Purplesnow je hierin adviseren. Wij kunnen je een totale reis aanbieden inclusief vliegreis en transfer naar je accommodatie.

Als je per trein naar Söll wilt, dan is Kitzbuhel het dichtsbijzijnde treinstation. Vanuit hier kun je per taxi of bus naar Söll. Je zou ook nog via Wörgl, Kufstein of St. Johan in Tirol kunnen reizen

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

PS tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Ga eens rodelen. Dit kan ook ’s avonds. De verlichte baan in Soll maakt je rodelbelevenis sprookjesachtig.

Ps tip 2

Ga een overheerlijke topfenstrudl eten bij de familie Schweiger. Gasthof Hochschwendt bevindt zich in Ellmau

Ps tip 3

De goede skiêr moet een keer de Moderer-skiroute nemen in Scheffau die vanaf restaurant Brandlstadl richting het dal gaat, Deze pittige ongeprepareerde piste is voor de ver gevorderde skiêr. De beginnende skiêr kan hier beter de Hochlechen afdaling Bij voldoende sneeuwval is de Aualm-Abfahrt ook leuk om te doen (ongeprepareerde piste).