La Clusaz

Dorp

Groepsreis wintersport La Clusaz

Dit gezellig authentieke dorp ligt aan de voet van het skigebied Massif de Aravis. Je loopt vanuit het gezellige centrum zo de skilift in. Om het centrum heen vind je vele hotels, chalets en appartementgebouwen. Vanuit verschillende plekken in het dorp gaan er skiliften de berg op zodat je altijd wel op loopafstand van één van deze liften zit. Geen ski-in ski out maar daar staat wel een autenthieke en knusse (Oostenrijkse) sfeer tegenover.

Het dorp bestaat eigenlijk uit 2 centra, beide met vele restaurants, barren en winkels. Wanneer je een (mid)dagje niet wilt skiën, kun je je hier ook prima vermaken. Het oude centrum heeft een mooi plein met een oud kerkje in het midden.

Door het dorpje loopt een klein beekje wat erg mooie winterse plaatsjes oplevert.

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar La Clusaz.

Gebied

Groepsreis wintersport La Clusaz

Het skigebied van La Clusaz strekt zich uit over 125 kilometer en ligt in het hart van het Aravisgebergte. Samen met Le Grand Bornand vormt dit de Lake Annecy Ski resorts dat totaal 208 kilometer groot is. Een skibus verbindt La Clusaz met Le Grand Bornand.

De 125 kilometer piste in La Clusaz en 84 pistes zijn goed verdeelt qua moeilijkheid, namelijk:

18 groene pistes

30 blauwe pistes

29 rode pistes

7 zwarte pistes

Drie grote meren omringen het Aravisgebergte, dit gebergte garandeert sneeuwzekerheid van december tot eind april. Daarom is La Clusaz één van de sneeuwrijkste skigebieden van Frankrijk.

Foto's

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

La Clusaz ligt op 992 km van Utrecht; dat is op ruim 9 uur rijden. Omdat het één van de Noordelijkste skigebieden is in Frankrijk is dat voor Franse begrippen dus relatief dichtbij.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een reis per vliegtuig, trein of bus, dan regelen wij dit graag voor jullie. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Op 1 uur en 15 minuten rijden ligt Geneve. KLM en Easyjet vliegen regelmatig vanaf Amsterdam hierop. In het weekend zijn de vluchten vaak prijzig maar als je dit doordeweeks boekt kan het vaak erg voordelig. Een retour transfer Geneve-La Clusaz-Geneve kost ongeveer 80€.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

PS Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Ga lunchen bij “La Ferme”. De specialiteit van het huis is een combinatie van steengrillen en kaasfondue op echt houtskool. We raden aan te reserveren wanneer je hier (met een grotere groep) wilt gaan eten.

Ps tip 2

Wanneer je helemaal naar de top van de Col de Balme gaat heb je een prachtig uitzicht over de Mont Blanc.

Ps tip 3

Voor een après-ski kun je goed terecht bij “Les Caves du Paccaly”. Hier is hebben ze buiten ook een enorme parasol waaronder het erg gezellig kan worden.