La Norma

Dorp

Groepsreis wintersport La Norma

La Norma ligt aan het einde van de Maurienne vallei vlakbij de Fréjustunnel, die uitkomt in Italië. Via een korte pas van 2 kilometer kom je in het dorp dat op 1350 meter ligt. Het is een klein en compact dorpje, dat volledig is ingericht voor de wintersport. Het centrum is autovrij, waardoor het een gemoedelijk en gezellige uitstraling heeft. Door de ligging van het dorp liggen de skipistes altijd op loopafstand. In het centrum vind je meerdere typische Franse restaurantjes, leuke barretjes, skiverhuurders, skischolen en een klein bowling center. Als je op zoek bent naar een bruisende après-ski, adviseren we je één van onze andere bestemmingen.

Door de centrale ligging t.o.v. het skigebied kun je vanaf elk punt in het gebied terug skiën zonder een lift te gebruiken, ideaal!

 

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar La Norma

Gebied

Groepsreis wintersport La Norma

Het skigebied van La Norma heeft 65 km piste en is met 7 groene pistes, 7 blauwe pistes, 11 rode en 2 zwarte een leuk afwisselend gebied. Met name voor beginners en gezinnen is dit geschikt. De ervaren skiër zal zich hier niet een hele week vermaken, maar daar hebben ze een goede oplossing voor bedacht door meerdere kleine gebieden te koppelen met het “Eskimo” gebied.

Eskimo Skigebied

La Norma is onderdeel van het Eskimo skigebied. Dit is een verband tussen 5 skigebieden die bij elkaar in de buurt liggen, waar je met een uitbreiding van ongeveer 20€ 3 dagen in een ander gebied kunt skiën of boarden. De andere gebieden zijn Val Cenis (125 km piste en 30 min rijden), Aussois (55 km piste en 20 min rijden), Valfrejus (65km piste en 25 min rijden) en Bonneval sur Arc (25 km en 50 min rijden). De uitbreiding houd in dat je op een vaste dag naar een ander gebied kan. Op dinsdag kan je naar Valfrejus, op woensdag naar Val Cenis of Bonneval sur Arc en op donderdag naar Aussois. Een voordeel hiervan is dat er door deze vaste dagen ook vervoer geregeld wordt door middel van skibussen, die hier speciaal voor worden ingezet.

Overzichtelijk gebied

Het is erg fijn dat je vanaf elk punt op de piste terug kunt skien en boarden naar het dorp zonder een lift te pakken. Ook kun je niet vast komen te zitten aan een andere kant van de berg omdat je de laatste lift hebt gemist. Een aanrader voor de beginner is de “Ste Anne” piste. Dit is een mooie lange groene piste waar je als beginner lekker lang kunt skien en boarden zonder de lift te pakken.

Rustig gebied

Eén absolute pré van dit skigebied is dat het altijd rustig is bij de liften, ook in het hoogseizoen. Dit komt doordat het skigebied ongeveer 6000 personen aan kan terwijl er voor maximaal 3000 personen verblijf is in La Norma.

 

Foto's

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

La Norma ligt aan het einde van de Franse snelweg A43, waar deze bij Modane de Fréjustunnel induikt naar Italie. Vanaf Modane bereik je via een korte bergpas van 2 kilometer La Norma.

Vanaf Utrecht is het 1100 km. Doordat je tot 2 km voor de eindbestemming via de snelweg rijdt, is het minder lang rijden dan 1100 km doet vermoeden. Google maps geeft aan 9 uur en 37 minuten.

Wil je vliegen, dan zijn er verschillende opties. Chambéry, Grenoble, Geneve, Lyon en Turijn liggen allen op 1,5 uur tot 2 uur van La Norma. Chambéry is qua tijd en transfertijd aan te raden. Op zaterdag rijdt daar 3 x per dag een transfer bus naar La Norma. De kosten hiervoor liggen om en nabij de 60€ voor een retour ticket.

Per trein is La Norma ook goed te bereiken. Vanaf Parijs gaat er een rechtstreekse trein naar Modane, waar je vervolgens de lijnbus naar La Norma kunt nemen. Parijs is per trein goed te bereiken met de TGV vanaf Amsterdam of Rotterdam. Let er wel op dat je in Parijs nog een lokale trein moetnemen van Paris Gare du Nord naar Paris Gare de Lyon.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

 

PS Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Neem de Eskimo pas. Hiermee vergroot je het aantal kilometers piste van 65 naar 335 kilometer. Maak hier ook gebruik van en pak bijvoorbeeld de lange zwarte piste “Balmes” in Aussois. Daar ben je wel even zoet mee!

Ps tip 2

De Raclette bij restaurant “Chez Eliane”. Wat een genot en wat een leuke service! Let er op dat je de specialiteiten één dag van te voren moet reserveren. Zonder reservering kan je soms achter het net vissen.

Ps tip 3

Voor de beginners: de groene piste Ste Anne. Doordat dit een lange afdaling is heb je veel tijd om je bochtjes te oefenen.

Ps tip 4

Heb je alle bochten al onder controle, maar wil je deze perfectioneren en testen met een hogere snelheid? Pak dan La Norma 1 (zwart) en La Norma 2 (rood). Heerlijke brede pistes waar je goed gas kan geven.

Ps tip 5

Zin in een sauna en vervolgens een duik in ijskoud water? Reserveer dan in het begin van de week dit arrangement bij het VVV-kantoor of regel dit voor je vakantie alvast via ons!

Ps tip 6

Voor wie er van actie houdt: probeer de Snake Gliss! Je gaat dan in aan elkaar gekoppelde sleetjes de piste af. Dit wordt georganiseerd door het VVV-kantoor, maar je kunt dit ook al via Purplesnow regelen!