Fieberbrunn

Dorp

Groepsreis wintersport Fieberbrunn

Fieberbrunn is een klein langgerekt plaatsje met een rustig centrum. Het kerkje van Fieberbrunn ligt iets hoger en je kan hier, als het gesneeuwd heeft, mooie foto’s maken (zie foto’s). Fieberbrunn heeft après-ski, maar niet zo bruisend als Saalbach-Hinterglemm. Onderaan de lift heb je een paar tenten waar het ’s middags erg gezellig kan zijn: de Bivak of de Enzian hütte zijn hier goede voorbeelden van. Fieberbrunn ligt niet hoog (800m), toch kan je hier door de gunstige ligging bijna altijd tot in het dal skiën. Aan de rand van het dorp gaan er twee gondels omhoog. Je hoeft hier niet met de auto naar toe, want er is een constante skibus verbinding.

 

Doe hier je offerte aanvraag voor een groepsreis wintersport naar Fieberbrunn

Gebied

Groepsreis wintersport Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Het skigebied van Fieberbrunn is sinds de winter van 2015-2016 gekoppeld aan het skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang en heeft 270 km piste. De nieuwe 10-persoonsgondel zorgt er voor dat er èèn van de grootste en gevarieerde skigebieden van Oostenrijk ontstaat. Fieberbrunn en St. Johan liggen in het zelfde dal en aan de andere kant van de berg liggen Saalbach en Hinterglemm.

De naam van het skigebied is nu officieel het skicircus Saalbach Hinterglemm leogang Fieberbrunn. De naam skicircus komt door de ligging van de pistes t.o.v. van Saalbach en Hinterglemm. Je kan hier namelijk een heel mooi rondje om heen skien. Na de toevoeging van Fieberbrunn is de nieuwe slogan “Home of lässig”. Vrij vertaald staat dit voor; je thuis voelen met gezelligheid en gemakkelijkheid.

Door de gunstige ligging van Fieberbrunn is het bijna altijd mogelijk om tot in het dal te skiën. Omdat het zo’n uitgestrekt gebied is en de liften erg modern zijn, is het nooit erg druk bij de liften. Naast dat het skigebied veel kilometers piste heeft is het ook een gebied met veel afwisseling waardoor  het voor iedereen geschikt is. Voor de beginnende skiër en snowboarder heb je een aantal mooie blauwe afdalingen bij de Obingleitn lift. Voor de meer gevorderde skiër raden wij een dagtocht naar  Saalbach, Hinterglemm en/of Leogang aan. Fieberbrunn heeft een aantal mooie skiroutes die bij verse sneeuw de moeite waard zijn voor de offpiste liefhebbers. Deze skiroutes worden op de pistekaartjes met rode stippellijntjes aangegeven.

 

Foto´s

Foto's met informatieve teksten voor je groepsreis wintersport

Vervoer

Informatie over vervoer per auto, vliegtuig, trein en bus

Fieberbrunn ligt op 925 km van Utrecht en op ongeveer 8,5 uur rijden. Dit is wel optimistisch, maar zeker haalbaar. Zowel via Kufstein als via afslag Inzell is het goed aan te rijden. De route via Kufstein is het kortst, maar als het erg druk is kan Inzell een goede optie zijn. Hier is het vaak rustig en kan je in één keer doorrijden. Je rijdt wat om (afstand 960 km ), maar het kan sneller zijn als het bij grensovergang Kufstein erg druk is. Check kort voor München even wat de beste optie. Je kunt de keuze af laten hangen van de drukte op deze routes.

Wanneer je wilt vliegen is zowel Innsbruck als Salzburg een optie. Vanuit verschillende steden in Nederland kun je hier regelmatig naar toe vliegen. Vanaf beide luchthaven is het nog ruim een uur rijden voor je op je bestemming bent. Er zijn veel transfer bedrijven die dit organiseren. Uiteraard kan en zal Purplesnow je hierin adviseren.

Je kan ook met de trein naar Fieberbrunn.

Wanneer je de voorkeur hebt om met de bus te gaan, zullen we per groep bekijken wat hierin de beste mogelijkheden zijn.

 

PS Tips

Purplesnow (Ps) geeft je al leuke tips zodat je vakantie nu al een beetje begint

Ps tip 1

Breng een bezoek aan de “Teehütte”. Deze ligt aan de F10 afdaling bij de Reckmoos Nord lift. Dit is zo’n klein ouderwets eettentje waar je bij binnenkomst even terug gaat in de tijd. Let wel goed op de borden, aangezien het niet direct aan de piste ligt.

Ps tip 2

Een prachtige piste om te nemen is de F1c, die door een bosrijke omgeving loopt langs een beekje. Je waant je hier midden in de natuur. De piste is rood, maar ook geschikt voor de licht gevorderden.

Ps tip 3

Wanneer je van off-piste skiën houdt, kan je je geluk op in Fieberbrunn. Je hebt hier namelijk meerdere (lange) skiroutes.

Ps tip 4

In de Enzian Hütte onderaan de piste bij Fieberbrunn worden regelmatig goede live muziek gespeeld. Door de goede ligging in de zon en de leuke muziek hangt hier een gezellige sfeer.