Nieuwe liften Saalbach-Hinterglemm

Nieuwe liften Saalbach-Hinterglemm

Er wordt al jarenlang veel geïnvesteerd in het skigebied Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn. Sinds 2000 is er ruim 390 miljoen euro besteed aan modernisering van dit gebied. Een groot deel hiervan gaat naar nieuwe, snellere en comfortabelere liften maar ook sneeuwkanonnen en de hiervoor benodigde opslagvijvers vergen grote investeringen.

Spanning, gemak en comfort zijn de kernwoorden voor de projecten waar deze zomer aan gewerkt wordt. Momenteel zijn ze bezig met een 4-tal projecten die klaar zullen zijn in de winter van 2016-2017.

Schönleitenbahn

De oude Schönleitenbahn wordt vervangen. Wij zijn erg blij dat dit gaat gebeuren. De gondels waren gedateerd en worden vervangen door moderne 10 persoons-gondels met een capaciteit van 3.200 mensen per uur.  Zie foto’s hieronder (Schönleitenbahn: dal-, middel- en bergstation).

12er Express

Er komt een moderne verbindinglift in Hinterglemm in de vorm van 10 persoons-gondels. Voorheen was het lastig om van het centrum van Hinterglemm naar de Zwôlferkogelbahn te komen. De nieuwe lift zal van het dal in Hinterglemm (nabij de Unterschwarzachbahn) tot het restaurant Xandlstadl gaan. Het is een korte lift, maar voorkomt een flink stuk klunen en/of prikken.

De Oberschwarzach lift

De Oberschwarzach piste krijgt een dubbele sleeplift. Dat betekend geen wachttijden voor de beginnende skiërs in Hinterglemm. Vanaf de Schwarzacher-Eventlocation bar heb je overigens een goed uitzicht op deze beginnerspiste. Ook kun je het funpark goed zien wat garant staat voor veel spektakel.

Opslag vijver Asitz II in Leogang

Om kunstsneeuw te maken is er veel water nodig. Vandaar dat er begonnen is met de bouw van een opslag vijver met een capaciteit van 74.000 m³ bij de Asitzbahn in Leogang.