De winter van 2018-2019

Nu de eerste sneeuw al weer gevallen is in Oostenrijk kijkt Purplesnow kort terug naar de winter van 2018-2019.

Als ik, Sander, terugdenk aan afgelopen winter dan denk ik aan sneeuw, sneeuw, sneeuw. Begin december 2018 was ik in Zell am See en viel er al een flink pak sneeuw maar het meeste viel in de periode 28 december tot half januari 2019. Dagelijks moest ik mijn auto uitgraven en het ene sneeuwrecord naar het ander werd verbroken. Maar de sneeuw werd niet eerlijk verdeeld over de Alpen, het viel vooral in Oostenrijk. De sneeuwschuivers moesten veel werk verrichten en er werd meer dan 30.000 ton zout gestrooid. Ondanks het ongemak vond ik het een fantastische winter. Uiteraard is er in de 25 winters dat ik in Oostenrijk verbleef wel eens vaker veel sneeuw gevallen maar deze winter hoort wel bij de uitschieters. Ik heb veel mooie foto’s kunnen maken de afgelopen winter waarbij ik er een paar met jullie deel en laten we hopen dat aankomende winter weer heel veel sneeuw gaat vallen.

winter 2018-20219    

  Purplesnow winter 2019 

Met sportieve winterse groet,

Sander