Andorra-een nieuwe bestemming

Andorra-een nieuwe bestemming

Ik, Sander, ben dit jaar met mijn vriendin op vakantie geweest in Andorra. Het leek ons een leuk idee om de zomer ook eens in een skigebied door te brengen. Ik was zelf nog nooit in Andorra geweest. Dit dwergstaatje ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje is maar 468 km2 groot en bestaat hoofdzakelijk uit ruwe bergen. De hoogste top is de Pic de Comapedrosa met een hoogte van 2946 meter. Het toerisme is hier erg belangrijk, zowel in de zomer als de winter.

Wij verbleven in de plaats Arinsal. We waren erg verrast door de gezellige intieme bebouwing en kleine straatjes. Alles bestaat uit kleine klinkers en dat doet erg gezellig aan. Dit gedeelte van Andorra is in vergelijking met een groot gedeelte van Andorra erg groen. Door het plaatsje loopt een beek en er zijn een aantal leuke kroegen zoals de Derby Irisch Pub waar Jay, een hele gezellige Argentijn, achter de bar staat. Hij vertelde ons dat er in de winter een goede aprés-ski is en dat je in de winter ook kunt paardrijden en sneeuwschoen wandelen.

Het skigebied van Arinsal is verbonden met Pal Arinsal en bestaat uit 63 km pistes. Je skiet in Pal Arinsal tussen de bomen. We hebben op één van onze eerste dagen over de piste naar de top van de berg gelopen. Aangezien Arinsal op 1467 meter hoogte ligt en de bergtoppen boven de 2500 meter uitkomen is het hier in de winter erg sneeuwzeker. En stel dat je niet van skiën houdt dan kan je lekker, goedkoop, gaan winkelen in de hoofdstad Andorra la Vella. De hoofdstad bevindt zich op 10 km van Arinsal

Misschien dat wij Andorra in de toekomst ook aan gaan bieden. De gesprekken die ik gevoerd heb ter plaatste waren hoopvol en het gezellige plaatsje met skigebied biedt veel mogelijkheden.

Arinsal-4 arinsal-2 Arinsal-1 Arinsal-3

Met sportieve winterse groet,

Sander